Rasulullah s.a.v Efendimizin duası…


Resulullah Efendimiz, (s.a.v.) Veda Hacci’ nda, “Veda Hutbesini” bitirdikten sonra Bilal-i Habeşi Hazretleri, Ezan-i Şerifi okudu. Butun Eshab-i Kiram, huzur ve husu icinde dinlediler.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) , namazi kildirdiktan sonra devesine bindi. Cebel-i Rahme’nin dibine varip kayalari onune alip, kibleye donerek vakfeye durdu. Herkesin vakfeye durmasini emretti. Daha sonra: “Hayir, ancak ahiret hayirdir.” buyurdu.
Mubarek ellerini gogus hizasinda kaldirarak, butun peygamberlerin yaptigi pek faziletli olan su duaya basladi. Bizlere, bu sekilde dua etmemiz icin isaret buyurmus oldu:
“Allahu Teala’dan (c.c.) baska ilah yoktur. O birdir. Esi ortagi yoktur. Mulk, O’na aittir. Hamd, O’na mahsustur…
Ey Allahim! Kabir azabindan, kalbin vesvesesinden, islerin daginikligindan sana siginirim!
Ey Allahim! Ruzgarlarin getirdigi afetin serrinden sana siginirim! Ey Allahim, gozumde bir nur, kulagimda bir nur, kalbimde bir nur yarat! Ey Allahim, gogsume genislik ver, isimi kolaylastir!
Ey Allahim! Kalbe vesvese veren seytandan, islerin karisikligindan, kabir fitnesinin serrinden, gecenin getirdigi seylerin serrinden, gunduzun getirdigi seylerin serrinden, korkunc ruzgarlarin getirdigi afetlerin serrinden, zamanin nobet nobet gelen mihnet ve belalarinin serrinden sana siginirim!
Ey Allahim, sagligin hastaliga cevrilmesinden, birden bire gelip catacak azabindan ve butun gazabindan sana siginirim!
Ey Allahim! Beni hidayetine ulastir. Gecmisimi, gelecegimi bagisla! Ey bas vurulacaklarin en hayirlisi! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en cok vereni!
Ey Allahim! Sen, sozumu isitiyor, yerimi goruyor, gizli, acik neyim var ise biliyorsun. Islerimden hic biri sana gizli degildir. Ben caresizim, yoksulum. Senden yardim ve eman diliyorum.
Korkuyorum. Kusurlarimi itiraf ediyorum. Bir caresiz, senden nasil isterse, ben de oyle istiyorum. Zelil bir gunahkar, sana nasil yalvarirsa, ben de oyle yalvariyorum.
Yuce huzurunda boynunu bukmus, senin icin gozlerinden yaslar bosanan, senin ugrunda butun varligini zelil eden, senin icin burnunu topraklara surten bir kulun sana nasil dua ederse, ben de oyle dua ediyorum!
Ey Rabbim! Duami kabul buyurmaktan beni mahrum eyleme. Bana Rauf ve Rahim ol! Ey istenilenlerin en hayirlisi ve verenlerin en keremlisi!..
Ben, Sana her an muhtacim. Senin ise, bana hic ihtiyacin yok. Sen, ancak yaratanim olarak beni bagislar, affedersin.
Ey duacilarin dualarini kabul eden! Ey umit baglananlarin en ustunu! Islamiyet ve Muhammed  (aleyhisselam) uzerindeki himayen hurmetine sana yoneliyorum. Benim butun suclarimi bagisla! Beni su durdugum yerden butun hacetlerimi yerine getirmis, dileklerimi ihsan buyurmus, temennilerimi gerceklestirmis olarak dondur!..
Bizler, topluca senin Beyt-i Haram’ina geldik. Su buyuk Mesair’de vakfeye durduk. Su mubarek yerlerde hazir bulunduk. Umidimiz, yuce katindaki sevab ve mukafata nail olmaktir. Umidimizi bosa cikarma Allahim!”
Resulullah efendimiz, bu duadan sonra vakfe yapti. Aksam uzeri:
“Bugun, dininizi sizin icin ikmal eyledim. Uzerinize olan nimetimi tamamladim ve size din olarak Islamiyet’i vermekle razi oldum (Maide suresi: 3) mealindeki ayet-i kerime nazil oldu.
Boylece, Islam dini ikmal bulmus oldu. Bildirilmemis, aciklanmamis hicbir emir, yasak kalmadi. Kisa bir muddet sonra da bu fani dunyadan ayrildi.
Allah O’nun sefaatine nasip etsin bizleri…
Amin!

Konu Adresi: http://www.dervisler.net/dualar-ve-dua-istekleriniz/rasulullah-s-a-v-efendimizin-duasi/

2 thoughts on “Rasulullah s.a.v Efendimizin duası…

  1. Bu duayı paylaştığınız için Allah razı olsun. Arapça’sını da eklerseniz daha güzel olur.

Yorum bırakın